Skip to main content
2017

Ny temaside: Sådan fungerer ”Det vedvarende energisystem”

By 16/01/2017april 14th, 2020No Comments

Hvordan kommer vi fra et energisystem på kul, olie og gas til et energisystem på 100% vedvarende energi. Svaret finder du i ”Vind i energisystemet” – en ny temaside på VidenOmVind.dk. Temasiden er beskrevet ud fra ”Smart Energy Systems”, som udviklet af forskere på Aalborg Universitet.

 

SES Med Title

 

I modsætning til fossile brændsler, så fluktuerer produktionen fra vedvarende energikilder som vind og sol. Det betyder, at vi med det vedvarende energisystem skal producere, distribuere og forbruge energi på helt nye måder. Og hvis vi gør det rigtigt, kan vi sikre optimal værdi og nytte af vinden og de øvrige vedvarende energikilder.

 

På temasiden er det komplicerede emne skåret ind til benet. De enkelte elementer beskrives konkret og i en let forståelig form.

Temasiden starter med en gennemgang af, hvad der skal til, for at de fluktuerende energikilder som vind og sol kan levere den energi, vi har brug for, når vi har brug for den.

Derefter deles Det vedvarende energisystem op i 7 energibaner, hver med sin interaktive grafik og forklaring af energikilderne, teknologierne og energiflowet.

Til slut samles de 7 energibaner til et hele: Det vedvarende energisystem.

 

– Med temasiden har vi gjort Det vedvarende energisystem til en konkret størrelse, som er til at forstå, og som kan bruges af vores mange besøgende på hjemmesiden, i forsamlingshuset og rundt om i kommunerne. Og det er vigtigt, siger sekretariatsleder i VidenOmVind, Henrik Vinther.

– Når vi argumenterer for flere vindmøller og beder om støtte til den grønne omstilling, så skal vi vide hvordan vinden, solen, bølgerne, brinten, geotermien, etc,  spiller sammen i Det vedvarende energisystem.  Et sammentænkt energisystem, med store perspektiver for både klima, økonomi og arbejdsplader.

 

Du kommer frem til temasiden ved at klikke her.