Skip to main content
2017

Ny vingespids kan øge energiproduktionen med 8%

By 06/11/2017april 13th, 2020No Comments

Hvordan kan vi få mere strøm ud af en vindmølle uden af øge højden på møllen eller forlænge møllevingerne? Det spørgsmål skal et nyt forskningsprojekt forsøge at finde svaret på, og fokus er rettet mod vingespidsen, som med et nyt design måske kan gerere 8% mere energi. Det skriver EnergySupply.

 

I det såkaldte SmartTip-projekt vil avancerede designværktøjer fra DTU Wind blive kombineret med mange års erfaringer fra vingedesign hos Siemens Gamesa.

Nye innovative vingetipkoncepter har potentialet til at opnå et væsentligt større udbytte af vindenergi på årsbasis og vil desuden kunne anvendes til teknologiudvikling på eksisterende vindmøller.

 

Turbinebgg

 

En stigning på 8 procent i energiudvindingen, vil få stor effekt på den danske industri.

– Mindre, direkte implementerede innovationer med stor virkning er nødvendige for at opnå det næste teknologiske kvantespring for moderne vindmøllerotorer. Vi vil udvikle avancerede vingetipkoncepter, som kan levere mere energi og på samme tid tilpasses til lastændringer. Dette kan blive en grand solution for dansk vindmølleinnovation, siger Athanasios Barlas, forsker, DTU Vindenergi

 

Projektet SmartTip løber over tre år, og har et budget på 14,4 mio. kr. Innovationsfonden har bidraget med de 10,8 mio. kr.

 

Læs artiklen i EnergySuppy her.