Skip to main content
2018

FNs klimapanel: Det er nu, nu

By 22/10/2018april 21st, 2020No Comments

Verdens CO2-udledninger skal ned, hvis vi skal holde temperaturstigningerne under 1,5 grader. Det er nu, nu, hvis der ikke skal ske uoprettelig skade på vores jordklode. Det konstaterer FNs klimapanel i deres seneste hovedrapport.

 

Hovedrapporten fra FNs klimapanel er dyster læsning. Inden år 2030 skal den globale udledning af CO2 være halveret, og i år 2050 skal den være faldet til nul.

I følge rapporten vil konsekvenserne af den globale opvarmning være et øget antal ekstreme vejrbegivenheder, nedgang i biodiversitet, negative konsekvenser for sundhed, levebrød, sikkerhed for mennesker, fødevare- og vandforsyning samt økonomisk vækst.

 

”Nu kender vi resultaterne af IPCC`s rapport, og de understreger behovet for, at udviklingen af radikale grønne teknologier og ændringer i vores måde at leve på her på jorden vil være bydende nødvendige for at reducere klimaforandringerne. Det skal gå hurtigt, og det kræver politisk mandshjerte og vovemod. Og her er Danmark klar til at være med helt fremme”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 

Læs mere om rapporten fra FNs klimapanel i denne artikel fra Videnskab.dk og i denne artikel fra Energi- Forsynings- og Klimaministeriet

 

Download pressemeddelelsen vedr. den seneste hovedrapport fra FNs klimapanel her.