Skip to main content
2019

Lokal opbakning til Jammerland Bugt

By 06/03/2019april 21st, 2020No Comments

Den megen ballade og negative omtale af de kystnære møller i Jammerland Bugt, har givet indtryk af en stor folkelig modstand mod projektet. En ny meningsmåling fra Megafon viser imidlertid, at det kun er et mindretal af borgerne i Kalundborg Kommune, der er modstandere.

 

59 % af borgerne er enten positive eller meget positive over for vindmølleparken. 18 % procent er hverken positive eller negative, og kun 22 % af de adspurgte er imod. Samtidig svarer 65 % af de adspurgte, at de godt kan leve med at få udsigt til vindmøller på seks til otte kilometers afstand i forbindelse med den grønne omstilling.

 

– Som så ofte før, oplever vi, at modstandere er meget udtalte i deres kritik og mere villige til at gå på barrikaderne for det, de tror på. Det er selvfølgelig i orden. Det skal bare ikke forveksles med, at modstanderne er et flertal, siger Knud Erik Andersen fra European Energy i en pressemeddelelse.

 

I forhold til den grønne omstilling generelt er der også solid opbakning. 93% af indbyggerne i Kalundborg er enten meget positive eller positive overfor den grønne omstilling, mens 89% siger ja til, at Kalundborg bør bidrage til den grønne omstilling.

 

Mølleparken i Jammerland Bugt kommer til at ligge 6-8 km fra kysten, og forventes at generere cirka 1000 GWh om året eller grøn strøm nok til at forsyne 225.000 husstande. Det forventes, at mølleparken kan opføres kan opføres i 2023 – 2024.

 

Hele Megafon-meningsmålingen om Jammaerland Bugt projektet kan læses her.